Algemene informatie - Wandelvereniging Eendracht uit Assen

Ga naar de inhoud
Veiligheid: DENK AAN UW en andermans VEILIGHEID!
  1. Daar waar een trottoir/voetpad is, dienen wandelaars dit te gebruiken.
  2. Voor het overige dienen de wandelaars links te lopen, dus tegen de verkeersstroom van het overige verkeer in.
  3. Lastig zijn wel de aan één zijde van de weg gelegen tweerichtingsfietspaden, soms erg smal, waar de wandelaars achter elkaar dienen te blijven lopen.
    Wandelaars hebben de neiging ervan uit te gaan dat de hele weg voor hen alleen is, terwijl ze in de voorrangsvolgorde onderaan de trede staan.
    Ze mogen het overige verkeer niet hinderen en/of belemmeren en moeten derhalve het overige verkeer onbeperkte doorgang verlenen.
Beste wandelaars, als weggebruikers maakt u deel uit van het verkeer. U bent een gevaar voor uzelf maar bovenal een gevaar voor het overige gemotoriseerde en langzame verkeer. NEEM UW VERANTWOORDELIJKHEID!

Teken en tekenbeten
Mensen die graag van de natuur genieten door een wandeling te maken door één van de natuurgebieden die Nederland rijk is, zullen in het vervolg beter moeten letten op tekenbeten. Er is namelijk een recordaantal teken gevangen in 2013. Gelukkig loop je in het bos een minder groot risico om een tekenbeet te krijgen. Teken bevinden zich namelijk graag in hoog gras en struiken en liften direct mee zodra er iets of iemand langsloopt. Bedekkende kleding aandoen helpt niet altijd. Een tekenbeet kan de Ziekte van Lyme veroorzaken.

Ziekte van Lyme
Elk jaar worden ruim 1 miljoen mensen door een teek gebeten. Ongeveer 2 op  de 100 mensen krijgen de ziekte van Lyme na een tekenbeet, zo’n 25.000 mensen per jaar. De aard en de ernst van de klachten bij patiënten met de ziekte van Lyme zijn verschillend. Verreweg de meeste mensen die deze ziekte oplopen, krijgen een kenmerkende ring of vlek bij de plek van de tekenbeet. Jaarlijks krijgen daarnaast 1200 tot 1500 mensen gewrichtsklachten, huidklachten, zenuwklachten of hartklachten door de ziekte van Lyme. Van de 25.000 patiënten houden naar schatting 1000 tot 2500 mensen per jaar langdurig klachten. De verklaring daarvoor wordt onderzocht in het LymeProspect onderzoek.
© Eendracht Assen
All Rights Reserved
Terug naar de inhoud