2016 - Wandelvereniging Eendracht uit Assen

Ga naar de inhoud
2 april 2016, jaarlijkse wandeltocht Wandelvereniging Eendracht
(DAAR WAAR EEN GROENE ACHTERGRONDSKLEUR WORDT GEBRUIKT, IS EXTRA INFORMATIE OP TE VRAGEN)
Zoals  gebruikelijk ook dit jaar weer de start vanaf het Wielerhome te Assen.  Om 8.30 uur worden de 40 kilometer-wandelaars “losgelaten”. Waarna de  “vijfentwintigers” om 9.00 uur volgen. De overige afstanden (15, 10 en 5  kilometer) volgen vanaf 9.30 uur. De weersvooruitzichten zijn ideaal.  Temperatuur ca. 13°C., maar (belangrijker), geen neerslag.
Alle  afstanden gaan vanuit het Wielerhome, via Kortbossen, richting de  Europaweg-Zuid. Hier steken we bij de stoplichten de weg over om via het  fietspad voor het N.A.M.-kantoor langs te lopen. Vervolgens lopen we  naar de Dennenweg. Hier hebben we de 1e splitsing, de 5  kilometer-wandelaars gaan hier linksaf en gaan terug naar het  Wielerhome. Na ca. 100 meter hebben we de 2e splitsing, de 10- en 15  kilometer-wandelaars gaan rechtsaf, terwijl de 25- en 40  kilometer-wandelaars linksaf gaan.
De 10- en 15  kilometer-wandelaars gaan via de Middenweg, Schildpad, Hazenpad en  wederom Middenweg naar hun rust, Het Nienhoes. Na  deze rust gaan de 10 kilometer-wandelaars rechtdoor om via het  GGZ-terrein terug te gaan naar het Wielerhome. De 15  kilometer-wandelaars gaan rechtsaf en gaan eerst richting Deurze om  daarna terug te gaan naar de finish.
De 25- en 40  kilometer-wandelaars gaan via het GGZ-terrein en steken vervolgens de  Anreperstraat over. Daarna gaat het over een achtereenvolgens fiets-,  bos- en asfaltpad om uit te komen bij de Rolderhoofdweg. Deze wordt  overgestoken. Na hun 1e rust, bij de (kantine) Asser Boys (na ca. 9 kilometer), gaan ze vervolgens over een  betonpad om daarna de Europaweg-Oost over te steken. Beide afstanden  gaan nog naar Kampsheide, maar al snel volgt hier de splitsing van 25-  en 40 kilometer-wandelaars.
De 40 kilometer-wandelaars gaan  richting hunebed D16 en lopen dan richting Loon. In Loon gaat het  vervolgens rechtsaf over de Koeweg. Via zand- en fietspad gaat het door  het Drentsche Aa-gebied. Daarna gaan zij via Dorpsweg, Osdijk om uit te  komen bij hun 2e rust in Gasteren bij de lokale pannenkoekenboerderij. Na deze rust gaat het richting Anderen,  deels over het Balloërveld en vervolgens over de Koelandsdijk. Om  uiteindelijk uit te komen bij het Dorp van Bartje. Dit is voor de 40 kilometer-wandelaars hun 3e  rust- en controlepost. Voor de 25 kilometer-wandelaars, die via de  Schaapskooi Balloo hier in Rolde zijn gekomen, is dit de 2e en laatste  rust- en controlepost. Na het Dorp van Bartje gaan de 25- en 40  kilometer-wandelaars gezamenlijk via Koningin Wilhelminalaan,  Asserstraat (oversteken) en diverse fiets-, voet- en zandpaden naar  Deurze. Om zich hier bij de 15 kilometer-wandelaars te voegen. Via het  GGZ-terrein gaat het naar de Beilerstraat. Deze steken zij, zoals ook de  5- en 10 kilometer-wandelaars, over om langs de Boshof te wandelen.  Hierna gaan alle afstanden rechtsaf om door het mooie Asserbos te lopen. Uiteindelijk komen we  uit bij het Duurzaamheidscentrum, nog even links en vervolgens rechts en we zijn weer aangekomen  bij het Wielerhome.

Tochtcommissie Wandelvereniging Eendracht - Assen, Ab Hingstman en Roelof Kamping.

Linkje voor de foto's van 2016, klik op onderstaande afbeelding.


Uiteraard zijn er onderweg ook foto's gemaakt door andere wandelaars. Door op hun achternaam te klikken komt u op hun site uit. Wij willen deze personen, voor het delen van de foto's en uiteraard voor hun aanwezigheid, heel erg bedanken.

1) Mevr. J. Jeeninga
2) Dhr. J. Hooghiem
© Eendracht Assen
All Rights Reserved
Terug naar de inhoud