2015 - Wandelvereniging Eendracht uit Assen

Ga naar de inhoud
 4 april 2015, jaarlijkse wandeltocht Wandelvereniging Eendracht
(DAAR WAAR EEN GROENE ACHTERGRONDSKLEUR WORDT GEBRUIKT, IS EXTRA INFORMATIE OP TE VRAGEN)
De  jaarlijkse wandeltocht van Wandelvereniging Eendracht gaat weer van start. Ook dit jaar weer is de start vanaf het Wielerhome te Assen. De  weersvooruitzichten zijn redelijk. Temperatuur ca. 9°C en een kleine kans op neerslag. Tijdens deze jubileumeditie is ervoor gekozen om veel  in, door en om Assen te wandelen.
Alle afstanden gaan vanuit het Wielerhome links en dan langs de Bonte Wever. Hier steken ze de Hoofdlaan over en gaan op het fietspad links richting de tunnel onder de  Europaweg-Zuid door en komen uit bij De Wouden/Gooiland in de wijk Baggelhuizen. Via het fietspad gaan we een stukje over een bospad. Aangekomen bij een klinkerpad hebben we de eerste splitsing, de 5  kilometer wandelaars steken hier rechts over terwijl de andere afstanden  hier schuin links oversteken.
De 5 kilometer wandelaars volgen het voetpad een stuk om vervolgens weer door een tunnel te gaan. Ze komen nu uit bij een informatiebord. Hier gaan ze rechts en volgen het brede sintelpad richting hotel Van der Valk. Hier komen ze bij de 10 kilometer wandelaars op de route.
De 10 kilometer wandelaars gaan samen met de andere afstanden naar het Twiegenpad. Aan het einde van dit pad gaan ze rechts het fietspad op en langs de loopbrug. Bij het eerste graspad volgt de tweede splitsing, de 10 en 15 kilometer wandelaars gaan rechts, terwijl de 25 en 40 kilometer wandelaars rechtdoor gaan. De 10 en 15 kilometer wandelaars gaan langs de TT-camping om bij hun eerste (voor de 10 kilometer wandelaars enige) rust en controle uit te komen, camping Buitenpret. Zij hebben nu ongeveer 4,7 kilometer afgelegd. Na deze rust komen zij, via een sintelpad en fiets- en bospaden, uit bij hun splitsing. De 10 kilometer wandelaars komen nu bij de 5 kilometer wandelaars op de route, terwijl de 15 kilometer wandelaars richting de wijk Kloosterveen gaan. Hier  hebben de 15 kilometer wandelaars hun tweede rust en controle bij brasserie De Veste. Van hieruit gaan de wandelaars via de Vossenlaan, Gazellenlaan en Hertenlaan richting woontheater de Eclips om zich hier samen te voegen met de 40 kilometer wandelaars.
De 25 en 40 kilometer wandelaars gaan richting het TT-circuit. Hier volgen ze het  fietspad om naar hun eerste rust- en controlepost, camping Graswijk, te gaan. Ze hebben nu ca. 9,5 kilometer afgelegd. Via Graswijk, het Propellerpad en de Westerkampweg gaan ze naar het GGZ-terrein.  Vervolgens komen ze via de Lindelaan en Tuinstraat langs een graftombe.  De 25 en 40 kilometer wandelaars gaan nu naar hun tweede rust- en  controlepost bij v.v. Asser Boys. Na deze rust volgt er een splitsing  van de 25 en 40 kilometer wandelaars.
De wandelaars van de 25 kilometer route gaan via de Herman Broodstraat en Oosterparallelweg  richting het standbeeld van Bartje. Daarna gaat het richting het Drents Museum en door de Gouverneurstuin, langs de muziekkoepel richting de  Jozefkerk. Via de Collardslaan, Gymnasiumstraat en Nassaulaan komen ze uit bij de Kazernelaan. Deze steken ze over en zo komen ze uiteindelijk uit bij de Witterstraat. Hierna voegen ze zich bij de overige routes en  vervolgen ze de weg naar het Wielerhome.
De 40 kilometer wandelaars gaan vanaf Asser Boys naar de Dr. Philipsweg om uiteindelijk via een zand-, asfalt- en sintelpad uit te komen op het bedrijventerrein  Messchenveld. De wandelaars gaan nu richting Rhee en komen via de  Picardtweg uit in Zeijen. Hier hebben zij hun derde en laatste rust en  controle bij zalencentrum Hingstman. Na de rust gaan de wandelaars via  Zeijerwiek weer terug naar Assen. Ze komen nu langs het Arboretum en  Heukersbosje. In het Heukerbosje komen ze langs een oorlogsmonument. Via  de parkeerplaats van de golfbaan en het Pagodepad komen ze aan bij het  Johannes Kroezepad. Hier komen ze samen met de 15 kilometer wandelaars. Na woontheater de Eclips komen nu ook de 5 en 10 kilometer wandelaars op  de route om vervolgens bij het Provinciehuis ook nog de 15 kilometer wandelaars te “verwelkomen”. Alle wandelaars steken de Hoofdlaan over om langs de Bonte Wever te gaan en uiteindelijk uit te komen bij het Wielerhome.

Tochtcommissie Wandelvereniging Eendracht - Assen, Ab Hingstman en Roelof Kamping.

Foto's van dhr. J. Hooghiem, klik op LINK

Linkje voor overige foto's, klik op onderstaande afbeelding.


© Eendracht Assen
All Rights Reserved
Terug naar de inhoud